Verksamhetsberättelse 2023

Styrelsen för Gunnebo Musikkår får härmed avge följande berättelse för verksamheten
under 2023. 

Styrelsen har bestått av:
Ordförande Malin Nordlund
Vice ordförande Per-Ola Ålstam
Kassör Tommy Olofsson
Sekreterare Eva Henell
Styrelsesuppleanter Jonas Ålstam, Tommy Persson, Anders Nilsson
Revisorer har varit Christer Westerberg och Patrik Ålstam
Dirigent Annika Ronngaard
Vice dirigenter Peter Andersson, Thomas Åstrand

År 2023 kunde vi för första gången sedan pandemins utbrott starta med repetitioner i januari och genomföra verksamheten under året enligt planering.
 
Årets första konsert var musikcafé i Gunnebo Folkets hus 2 april som tyvärr inte blev lika stor publiksuccé som förra året, men det var ändå en bra och uppskattad konsert. Det var 40-årsjubileum för kårens musikcafé eftersom 1984 var första året som musikkåren (tillsammans med dåvarande Gunnebo manskör) genomförde ett musikcafé i Gunnebo. Som årets pausunderhållning hade vi Kulturskolans flöjtensemble. Vi tycker att det är roligt att samarbeta med Kulturskolans olika grupper och hoppas att det är en tradition som kan hålla i sig.
 
Efter musikcaféet följde de sedan tidigare traditionella spelningarna på Påskparaden i Västervik och 1:a maj både i Gunnebo och i Västervik. I Gunnebo fick morgonspelningen flytta inomhus, till Folkets hus, på grund av tråkigt regnväder. Den publik som trotsat vädret och letat sig ut bjöds på fika av Marianne och Lennart och var väldigt nöjda. Lagom till marschen i Västervik så klarnade det upp.
 
Nytt för året var att vi bytte ut spelplatsen för en av våra försommarkonserter från Ankarsrum till äldreboendet på Dalsvägen i Gunnebo. Vi blev väldigt väl emottagna där och efter att vi framfört vårt sommarprogram så blev vi bjudna på fika med en kakbuffé med 7 sorters kakor.
 
Nationaldagen bjöd på ovanligt varmt och soligt väder och vi genomförde firandet i uniform med kortärmad skjorta. Vårterminens avslutande konserter var Sommarkonsert i Stadsparken 13 juni slutligen sommarkonsert på Gränsö slott som på grund av (efterlängtat) regn flyttades inomhus. Efter avslutad konsert hade kårens festkommitté ordnad med en jättefin sommarfest för kårens medlemmar och respektive, med trerätters middag i slottets festsal.
 
Efter sommaruppehåll återupptogs repetitionerna och 29:e oktober bjöd vi in till höstkonsert i Bryggaren. Konserten hade namnet ”Våra solister” och innebar att vi hade hela sex olika solistnummer under konserten, med musikkårens egna musiker som solister.  
 
Höstterminen avslutades, enligt tradition, med julkonserter.  Vårt deltagande på Frälsningsarméns julmässa hade i år 50-årsjubileum vilket uppmärksammades genom ett festligt konfettiregn innan vi började spela. Spelåret avslutades sedan med en julkonsert i Gladhammars kyrka tillsammans med Västerviks manskör.
 
Vi har under året haft fokus på samarbete och stöd till musikalisk barn- och ungdomsverksamhet, i Kulturskolan, LUBO (Länsungdomsblåsorkestern) och Hultsfreds sommarorkester.

·      Antalet medlemmar var vid årets slut 34 st.
·      Antalet spelningar var 11 stycken.
·      Styrelsen har under året haft 2 protokollförda möten.
·      Årsmöte genomfördes 14 mars
·      Beträffande kårens finanser hänvisas till kassörens och revisorernas berättelse.
·      Malin Nordlund fyllde under året 50 och uppvaktades med blommor och musikkårens standar.


Styrelsen vill rikta ett stort tack till musiker och dirigenter i kåren med hopp om att vi under 2024 ska kunna hålla igång vår härliga gemenskap och musikaliska verksamhet!

Malin Nordlund  Per-Ola Ålstam
Ordf.                      v.ordf.

Tommy Olofsson  Eva Henell
Kassör                      Sekr.