Reportage2020

 

ÄNTLIGEN!

Nu börjar vi spela tillsammans i Gunnebo musikkår igen, efter en alldeles för lång paus. Vi börjar repetera i Gunnebo Folkets hus (där vi har gott om plats och kan sitta med säkert avstånd) på tisdag 31 aug kl 18:30 och vill härmed passa på att hälsa såväl gamla som nya musikanter välkomna!

- Om du spelar något blåsinstrument eller slagverk.
- Eller har spelat tidigare och har lust att ta upp det igen.
- Eller känner någon som borde börja spela med oss I orkestern.
Tveka inte att kontakta oss! Det är ett jättebra läge nu när vi ska nystarta efter en lång paus och vi vill gärna fylla på med nya musikanter i vårt trevliga gäng.
VÄLKOMNA!

Till vår trogna publik vi säga att vi satsar på att kunna ha en riktig konsert senare i höst. Vi återkommer med information! 

Årsmöte med Gunnebo Musikkår
 
Gunnebo Musikkår har haft årsmöte avseende verksamhetsåret 2019. Mötet skedde både digitalt och "coronasäkert" där 20 medlemmar var närvarande. Ordf. Malin Nordlund hälsade välkommen och äskade en tyst minut för att hedra vår avlidne musikkamrat sedan många år Sven-Erik Andersson. 
 
År 2019 var ett bra verksamhetsår med 15 framträdanden och 25 repetitioner. Kåren hade vid årets slut 43 medlemmar. Styrelsen har följande utseende: ordf. Malin Nordlund, vice ordf. Per-Ola Ålstam, kassör Tommy Olofsson och sekr. Eva Henell. Dirigent är Annika Ronngaard och vice dirigenter är Peter Andersson och Thomas Åstrand. Förslag till nya stadgar lämnades ut och skall godkännas vid nästa möte.
 
En marsch med 100-åriga anor "Hälsningar till Gunnebo" har arrangerats för vår kår av Ingemar Badman. Något att se fram emot!
Mötet beslutade att inställa alla repetitioner under år 2020. Under parollen "Vi ställer inte in - vi ställer om" presenterade dirigenter ett datoriserat program för individuell träning bland medlemmarna.  
 

Åm .

Verkebäck 6 juni
 
Detta år när inget är som vanligt glädjs vi åt Länsmusikens trevliga initiativ "Smalspårsresan 6 juni - en resa i tid och musik". Gunnebo musikkårs nybildade sextett underhöll vid stationen i Verkebäck,  eller rättare sagt inne i stationen. Regnväder gjorde att musikanterna längs tågresan försökte komma inomhus om möjligt. Överums musikkårs bruksoktett trängde in sig i en av tågvagnarna medan Vena musikkår inte hade turen att kunna skydda sig från regnet alls.
 
Om ni har missat evenemanget så finns nu alla sändningar på Länsmusiken Kalmars Facebook-sida.
 
Vi hoppas alla att vi kan återkomma med mer vanlig verksamhet i höst! 
/Malin 

ÄNTLIGEN - lite musikalisk verksamhet i musikkåren igen! Dock i betydligt mindre format än vanligt. Annika, Jesper, Tommy, Thomas, Jonas och Peter ska spela sextett vid evenemanget  "Smalspårsresan 6:e juni - en resa i tid och rum." Bilderna är från dagens repetition som genomfördes med säkert coronaavstånd.

Det är Länsmusiken i Kalmar Län som bjuder på en digital musikalisk resa ombord på smalspåret som är Sveriges första byggnadsminnesförklarade järnväg. Resan ringlar fram i naturskön grönska mellan Hultsfred och Västervik. På rälsbussen och vid en del av de pittoreska stationerna väntar musikaliska överraskningar.

Gunnebo musikkårs nybildade sextett kommer att underhålla på järnvägsstationen i Verkebäck. Det kan tyvärr inte vara någon publik på plats, utan ni får istället följa resan digitalt.

/Malin