Reportage 2011.

Andra Advent har under alla år varit musikkårens helg att spela Advent- och julmusik i kyrkorna. Detta år gynnades av bra väder, varför våra framträdanden lockade 500 personer inklusive medverkande till konserterna i Hallingeberg och Gladhammar.Förmiddagens gudstjänst i Hallingeberg lockade 100 kyrkobesökare. En vacker decembersol, blandat med mörka moln över Kogaren, gav en fin inramning över den vackert belägna kyrkan.                                                                                                                                               Efter repetitionen bjöd Karin och Björn på gott förmiddagskaffe.

Konserten inleddes med den latinska hymnen Adeste Fideles (dagen är kommen). Vi fortsatte med Four Carols for Christmas, Roger var solist i Gören portarna höga och Tommy spelade underbart på sin trumpet i Bella Notte. Man väntade nästan att Björn skulle öppna kyrkporten och Lady och Lufsen skulle komma uppför kyrkogången.

Till Gunnars arrangemang sjöng församlingen Bereden väg för Herran och Gå Sion Din Konung att möta. Avdelning två innehöll Advent i Gunnars arrangemang, J.Sibelius Julvisa med trumpetsolo av Tommy och sång av Roger. Vi fortsatte med You raise me up ( Rör vid min själ ) och Lars-Erik Larssons epilog ur en Vintersaga. Konserten avslutades med Tommy som solist i O Helga Natt. Vi fick stående applåder av församlingen, men något extranummer blev det ej då O Helga Natt är en "värdig" avslutning.

 

På kvällen fylldes såväl kyrka som alla P-platser i Gladhammar. Långt före konsertstart fylldes kyrkorum och läktare. Vi inledde med Adeste Fideles och fortsatte med Four Carols for Christmas. Tillsamman med Västerviks och Vena/ Kristdala manskörer, totalt 50 sångare, var Roger solist i Gören portarna höga. Manskören fortsatte med en egen avdelning innan vi spelade Advent, Julvisa och Bella Notte. Därefter fortsatte manskören med sin andra avdelning och prästen Helena höll en betraktelse innan vi med Tommy som solist avslutade med O Helga Natt. Stora applåder och blommor till solister och dirigenter blev final i Gladhammar. Det var trötta men glada musiker som önskade varandra God Jul och Ett Gott Nytt År, för nu tar vi ledigt till tisdag den 24 januari 2012.

 

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på hemsidans "redaktion"!

Lördagen den 26 november, dagen före 1:a advent, spelade vi traditionsenligt på Ungdomskårens Julmässa på Frälsningsarmén. Vår medverkan är en gammal tradition som startade 1975 och vi har ställt upp sedan dess för att hjälpa till i det fina arbete som Frälsningsarmén bedriver.

Som vanligt var lokalen fullsatt och alla ställde upp i öppningspsalmen "Gå Sion din konung att möta". Allt medan lotterna fick en strykande åtgång spelade vi ur vår advent- och julrepertoar. Enligt tradition inledde vi med "Adeste Fideles (Dagen är kommen)". Efter engelska "Carols" uppträdde Roger som sångsolist i Wennerbergs "Gören portarna höga". En förkyld Mats var dagens trumpetsolist, men han spelade utmärkt i "Bella Notte, Julvisa och O helga natt". "Julvisa" av Jean Sibelius är ny och arrangerad av Olle Jönbrink och Rogers härliga röst tillsammans med Mats trumpet gav stycket en härlig klang. Vi avtackades med applåder och som vanligt en liten julklapp från armén.

Nu stundar avslutning med landgång på tisdag den 29 november och säsongsavslutning med konserter söndag 2:a advent i Hallingebergs och Gladhammars kyrkor.