Reportage2020

Verkebäck 6 juni
 
Detta år när inget är som vanligt glädjs vi åt Länsmusikens trevliga initiativ "Smalspårsresan 6 juni - en resa i tid och musik". Gunnebo musikkårs nybildade sextett underhöll vid stationen i Verkebäck,  eller rättare sagt inne i stationen. Regnväder gjorde att musikanterna längs tågresan försökte komma inomhus om möjligt. Överums musikkårs bruksoktett trängde in sig i en av tågvagnarna medan Vena musikkår inte hade turen att kunna skydda sig från regnet alls.
 
Om ni har missat evenemanget så finns nu alla sändningar på Länsmusiken Kalmars Facebook-sida.
 
Vi hoppas alla att vi kan återkomma med mer vanlig verksamhet i höst! 
/Malin 

ÄNTLIGEN - lite musikalisk verksamhet i musikkåren igen! Dock i betydligt mindre format än vanligt. Annika, Jesper, Tommy, Thomas, Jonas och Peter ska spela sextett vid evenemanget  "Smalspårsresan 6:e juni - en resa i tid och rum." Bilderna är från dagens repetition som genomfördes med säkert coronaavstånd.

Det är Länsmusiken i Kalmar Län som bjuder på en digital musikalisk resa ombord på smalspåret som är Sveriges första byggnadsminnesförklarade järnväg. Resan ringlar fram i naturskön grönska mellan Hultsfred och Västervik. På rälsbussen och vid en del av de pittoreska stationerna väntar musikaliska överraskningar.

Gunnebo musikkårs nybildade sextett kommer att underhålla på järnvägsstationen i Verkebäck. Det kan tyvärr inte vara någon publik på plats, utan ni får istället följa resan digitalt.

/Malin